تاثیر ماساژ در ریکاوری و بازسازی عضلات٬ فواید ماساژ
ماساژ یکی از روشهای قدیمی و البته با تاثیرات مثبت در ریکاوری عضله میباشد. برای اولین بار دو هزار و پانصد سال قبل از میلاد بنا به گفته یکی از کتابهای مرجع پزشکی توسط نی چنگ٬ ماساژ استفاده گردید. بر اساس متون یونان و هند تاثیر ماساژ به عنوان درمان آسیبهای جنگی و ورزشی آموزش داده می شد. ماساژ به عنوان دستکاری کردن ساختار بافتهای نرم (مانند عضله٬ تاندون٬ لیگامنت و یا فاشیا) به وسیله دست به منظور اهداف درمانی و ریلکسیشن تعریف شده است.
اثرات فیزیولوژیکی ماساژ
اثرات عمده فیزیولوژیکی ماساژ به عبارت است از: کمک به گردش خون٬ اثرات مثبت بر سیستم عصبی٬ کاهش تورم٬ کاهش اسپاسم عضله و تسریع روند بهبود بافتهای پیوندی.
ماساژ به بهبود گردش خون کمک میکند
به دلیل اتساع عروق خونی سطحی بدن٬ ماساژ سبب افزایش جریان خون عمومی به نواحی تحت درمان می گردد. عموما مطالعات نشان می دهند که ماساژ به دلیل افزایش جریان خون موضعی و حجم ضربه ای قلب از خون برگشی سیاهرگ٬ اثرات نیرومندی بر سلامت افراد بزرگسال دارد. با نگاهی به اثرات ماساژ بر روی پارامترهای خونی توسط دکتر اسمیت و همکاران او مشخص گردید که پس از سی دقیقه ماساژ میزان کراتین کیناز (CK) (یک عامل غیر مستقیم تعیین آسیب عضلانی) کاهش داشته است.
در حالیکه کورتیزول سرم و سطوح سیتروفیل (مواد ترمیم کننده) افزایش یافته بود به نظر می رسد که این تغییرات به طور مستقیم مقدار کوفتگی های عضلانی گزارش شده به وسیله آزمودنیها پس از یک پروتکل تمرین برونگرا را تحت تاثیر قرار می دهد ورزشکارانی که دچار کوفتگی های عضلانی هستند برای ساخت متابولیسمی در عضله می توانند از ماساژ استفاده کنند افزایش جریان خون به همراه افزایش فاکتورهای بهبودی انتقال داده شده به عضلاتی که تمرین را شروع کرده اند می تواند به بهبود پارگی های جزئی حاصله از تمرینات وزنه ای سنگین کمک کند.
اثرات ماساژ بربهبود عملکرد سیستم عصبی
ماساژ با راه اندازی مکانیکی قوی از طریق فعالسازی مکانیسم دریچه درد سبب کاهش درد می شود. برخی مطالعات به این نکته پی برده اند که عموما ورزشکاران پس از ماساژ نگرش بهتری نسبت به سختی حاصل از تمرین دارند. بسیاری از پرورش اندام کارها به ماساژ به عنوان یک بخش مهم جهت بازیافت سریع پس از عملکرد عضله و بازیافت انرژی پس از تمرین طاقت فرسا یا در طول دوره پرفشار آمادگی برای رقابت نگاه می کنند.
تاثیر ماساژ بر کاهش تورم
این تفکر وجود دارد که ماساژ برای کاهش خیز یا ادم (تورم) بسیار موثر می باشد .نیروی کمپرس (فشرده) شده توسط برخی از تکنیک ها مانند نوازشی و فشاری می تواند سبب افزایش باز و بسته شدن کانالهای لنفی وریدی شده که در نتیجه آن تحلیل و خشک شدن نواحی تورمی حادث خواهد شد. باید به این نکته توجه کرد که ماساژ برای همه انواع تورمها مثمر ثمر نمی باشد برای مثال در برخی از موارد مربوط به تورمهای حاد ماساژ سبب تشدید علائم می شود.
کاهش اسپاسم عضله
تکنیک های ماساژ مانند نوازشی و فشاری با پخش کردن غلظت مقادیر اسید لاکتیک از نواحی درگیر تمرین سنگین که خود اسید لاکتیک به عنوان یکی از فراورده های متابولیسمی در اسپاسم عضلانی نقش دارد سبب کاهش گرفتگی و اسپاسم عضلانی می گردد.
افزایش سرعت بهبود بافتهای پیوندی
برخی از تکنیک های ماساژ مانند ماساژ اصطکاکی نیرومند٬ تحریک پذیری بافتهای پیوندی را بهبود میبخشد. ضربه به عضله زمانی که به صورت افزایش جریان خون موضعی (یک پاسخ التهابی) خود را نشان دهد در حمایت از ذخیره کردن یا تارهای بافت منقبض شده برای چیدمان طبیعی تر در خلال مرحله ترمیم دوباره مفید خواهد بود. همچنین ماساژ برای گرم کردن قبل از مسابقه نیز مفید می باشد اگر چه نبایستی آن را جایگزین حرکات کششی کرد. ترجیحا می توان از ماساژ به عنوان اولویت ثانویه به عنوان تکمیل کننده برای گرم کردن ورزشکار استفاده نمود.
تهیه و تنظیم مطلب توسط تیم تولید محتوای بادیمن، استفاده از مطالب بدون ذکر منبع ( بادیمن ) و به منظور مقاصد تجاری پیگرد قانونی دارد.