مکمل شناسی

پروتئین وی از چه طریق باعث بهبود چربی‌ سوزی میشود؟

شما به احتمال زیاد میدانید که برای اقدام به عضله‌ سازی مصرف پروتئین وی باید در الویت اول شما قرار گیرد؛ اما شاید ندانید که برای چربی‌ سوزی نیز پروتئین وی می‌بایست باز هم الویت اول منابع پروتئینی شما قرار گیرد. در واقع باید بگوئیم که این پروتئین زود هضم دارای خواص سرکوب کننده قدرتمندی می‌باشد. بر خلاف اینکه این پروتئین در حالت مایع به سرعت هضم خواهد شد؛ پروتئین وی نشان داده است که میتواند تاثیرات مثبتی را روی هورمون ‌های گرسنگی در دستگاه گوارش بگذارد. وی میتواند تاثیرات مثبتی نیز بر روی مرکز کنترل اشتها در مغز و تاثیرات مثبتی روی سطح گلوکز خون داشته باشد که این امر نیز به کنترل اشتها می انجامد. همچنین پروتئین وی نشان داده است که در کوتاه مدت و در طول روز میتواند به شکل بهتری نسبت به پروتئین کازئین باعث سرکوب اشتها شود. اما کماکان بهترین پروتئین مخصوص قبل از وعده خواب هما کازئین است. اکنون بیاییم با هم نگاهی‌ بیندازیم به دلایلی که چرا باید از پروتئین وی برای چربی‌ سوزی استفاده کنیم.

وی هورمون ‌های افزایش دهنده اشتها را سرکوب میکند

پروتئین وی متشکل از چندین ترکیب بیواکتیو یا مولکول ‌های کوچکی می‌باشد که تاثیرات قدرتمندی در بدن دارند. گلیکوماکرو پروتئین (GMP) یکی‌ از همین مولکول‌ها است که نقش بسیار مهمی‌ را در سرکوب اشتها ایفا می‌کند. (GMP) نشان داده است که میتواند باعث افزایش ترشح هورمونی به نام کولسیستوکینین (CCK) شود. (CCK) نقش بسیار مهمی‌ در ارسال سیگنال‌هایی مبنی بر سیری به مغز ایفا می‌کند که همین موضوع باعث میشود که شما قاشق چنگال خود را سریعتر کنار بگذارید.

در یک تحقیق مشخص شد که وجود (GMP) در پروتئین وی نقش بسیار مهمی‌ را در کنترل اشتها در فرد ایفا می‌کند. محققان در یک آزمایش به یک گروه پروتئین وی معمولی‌ و به گروه دیگر پروتئین وی تهی شده از (GMP) دادند و به این دو گروه اعلام شد که هرچه قدر میتوانید تغذیه داشته باشید. گروهی که از پروتئین وی تهی شده از (GMP) استفاده کرده بودند به میزان قابل توجهی‌ بیشتر از افرادی که از پروتئین وی معمولی‌ استفاده کرده بودند تغذیه داشتند که نتایج این آزمایش برای محققان خواص سرکوب کننده (GMP) را نمایان کرد.

سیگنال رسانی به مغز مبنی بر وجود مقادیر کافی‌ مواد غذایی

پروتئین وی بیشتر از هر منبع پروتئینی دیگر حاوی لوسین (یک آمینو اسید شاخه دار حیاتی) می‌باشد. جدای از نقش عضله‌ سازی این آمینو اسید اینطور فرض میشود که لوسین میتواند تاثیر مستقیم روی اشتها داشته باشد. در یک تحقیق دانشمندان به گروهی از موش ‌های آزمایشگاهی لوسین تزریق کردند و بعد از مدت زمان کمی‌ که به آنها گرسنگی دادند آنها را در معرض منابع غذایی بی‌ پایانی قرار دادند. پس از ۲۴ ساعت موش‌هایی که لوسین دریافت کرده بودند تنها یک سوم گروه دیگر افزایش وزن پیدا کرده بودند.

اینطور به نظر می‌رسد که رابطه پیچیده ای بین (mTOR) که تنظیم کننده اصلی‌ درون سلول‌ها می‌باشد و نقش بسیار مهمی‌ را در آغاز فرایند سازی عضلات دارد، لوسین و هیپوتالاموس (که مرکز کنترل اشتها در مغز می‌باشد) می‌باشد؛ وجود دارد. محققان اینطور گمان میکنند که (mTOR) نقش یک سنسور سوخت را دارد و میتواند در تنظیم اشتها کمک کند. هنگامی که شما از یک پروتئین وی غنی‌ شده با لوسین استفاده می‌کنید لوسین میتواند به عنوان یک سیگنال پیامی را مبنی بر وجود سوخت کافی‌ به (mTOR) ارسال کند. در نتیجه این کار (mTOR) نیز سیگنالی را به هیپوتالاموس مبنی بر کاهش اشتها ارسال خواهد کرد که نتیجه آن احساس سیری در شما خواهد بود.

وی باعث ثبات سطح گلوکز در جریان خون میشود

گرسنگی یکی‌ از تبعات کاهش سطح گلوکز در جریان خون می‌باشد. بعد از مصرف یک وعده غذایی مخصوصا وعده غذایی که سرشار از کربوهیدرات باشد (مخصوصا کربوهیدرات ‌های ساده)، سطح گلوکز در جریان خون ناگهان افزایش پیدا می‌کند. اگرچه بعد از مدت زمان کوتاهی‌ سطح انسولین افزایش پیدا می‌کند تا سطح گلوکز در خون در محدوده نرمال خود باقی‌ بماند. یک افزایش سطح ناگهانی گلوکز خون و متعاقبا افزایش سطح انسولین میتواند باعث کاهش سطح گلوکز مجدد در مدت زمان بسیار کمی‌ شود که نتیجه این کار گرسنه شدن زود هنگام شما خواهد بود.

پروتئین وی میتواند باعث محدود کردن این واکنش شود که نتیجه آن ایجاد ثبات در سطح گلوکز و کنترل اشتها برای ساعت‌ها بعد از مصرف یک وعده غذایی خواهد شد. پروتئین وی در ترشح دو هورمون متابولیک (GLP-1) و (GIP) تاثیر عمیقی را دارد. این هورمون‌ها در جهت بهبود واکنش انسولین به یک وعده غذایی عمل میکنند و از این طریق سطح گلوکز خون را در محدوده نرمالی قرار میدهند و کنترل میکنند

تهیه و تنظیم مطلب توسط تیم تولید محتوای بادی‌من، استفاده از مطالب بدون ذکر منبع ( بادی‌من ) و به منظور مقاصد تجاری پیگرد قانونی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *