تغذیه ورزشی

چگونه هوس خوردن هله هوله و تنقلات در آخر شب را ترک کنید؟

جلوگیری از پر خوری

هوس های غذایی، بیشتر در شب اتفاق می افتند. همه ی ما گاها در این موقعیت بوده ایم؛ یک دقیقه پیش روی مبل نشسته بودیم اما یک دقیقه بعد به آشپزخانه حمله می کنیم. شما نمی توانید آن را توضیح دهید اما یک مرتبه تمام چیزی که می توانید در موردش فکر کنید، چیپس و کلوچه و… است. شما در حال تجربه کردن یک هوس شدید برای خوردن یک ماده غذایی خاص هستید. هوس های غذایی، بیشتر در شب اتفاق می افتند چون برای بسیاری از ما اولین زمانی است که بعد از یک روز طولانی و پرتنش، آرام می گیریم؛ ما ممکن است خسته یا احساسی باشیم که اغلب، مقاومت در برابر وسوسه را دشوارتر می کند. مخصوصا زمانی که به نظر می رسد در ساعات اوج برنامه های تلویزیون، همه کانال ها دارند خوراکی های رنگارنگ نشان می دهند. اینکه شما هوس خوراکی میکنید٬ ممکن است به یک عادت ذهنی بد در سبک زندگی شما تبیل شده باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا دلایل بروز آن و همچنین روش های ترک این عادت را باهم بررسی کنیم.

دلایل متعددی برای به وجود آمدن هوس های غذایی وجود دارند

۱. رفتارهایی که ریشه در گذشته و بخصوص دوران کودکی دارد

  • ما در سال های اولیه زندگی مان یاد می گیریم که غذا و خوراکی ها٬ اغلب یک پاداش برای رفتار خوب یا یک راه برای کمک به ما به منظور مقابله با یک روز بد است. این رفتار در ما ریشه می دواند و شکستن این عادت، کار بسیار سختی می شود.

۲. اختلال در عملکرد هورمون ها

  • دو هورمون وجود دارند که اشتها را کنترل می کنند: گرلین به بدن شما می گوید که شما باید غذا بخورید، درحالی که لپتین، سیگنال های سیری می فرستد. این دو هورمون معمولا به عنوان یک سیستم کنترل و توازن با هم کار می کنند اما می توانند توسط کمبود خواب یا استرس بیش از حد، به خوبی عمل نکنند. به علاوه، اختلالات خواب و استرس می توانند سطوح استروژن، کورتیزول و سروتونین را تغییر دهند. این عدم تعادل هورمونی ممکن است همان دلیلی باشد که باعث می شود شب ها مدام به سراغ یخچال بروید.

 

۳. فعال سازی حسی

  • چه باور کنید و چه نه، ظاهر، بو، طعم یا حتی فکر غذای مورد علاقه تان می تواند در شما شور غذا خوردن ایجاد کند. آیا به این فکر هستید که بتوانید برای فرونشاندن هوس های غذایی نیمه شب کاری انجام دهید؟ پس سعی کنید به صورت مداوم به انواع غذاها و خوراکی های خوشمزه فکر نکنید و این عادت بد ذهنی را به مرور ترک کنید. کسب اعتماد به نفس در این زمینه چیزی نیست که یک روزه و یا یک هفته ای به دست آید و نیازمند تکرار و تمرین است.

۴. صبحانه بخورید و دیرتر میان وعده بخورید

  • با شروع روزتان با یک صبحانه کامل که شامل مقداری غلات کامل و پروتئین است و خوردن یک میان وعده حداقل هر ۳ ساعت یک بار، به احتمال زیاد سطوح قند خون تان را ثابت نگه می دارید. این کار جلوی گرسنگی و پرخوری شما را خواهد گرفت. شام را یک ساعت به تعویق بیندازید.اگر کمی دیرتر غذا بخورید، سیرتر خواهید بود و زمان کمتری برای خوردن هله هوله قبل از خواب باقی می گذارید. میان وعده هایی مانند سیب٬ تکه های موز٬ آجیل میتواند مفید باشد.

۵. به برنامه غذایی خود فیبر اضافه کنید

  • فیبر محلول به ثابت نگه داشتن قند خون شما کمک می کند. فیبر نامحلول به شما کمک می کند که سیر بمانید. یک کاسه بزرگ سالاد مخلوط از سبزی های تیره و سبزیجات به شام (و حتی ناهار) اضافه کنید.

۶. حواس خودتان را پرت کنید

  • هنگامی که نیاز به خوردن، شروع به از پای در آوردن شما می کند. قدم بزنید، دندان هایتان را مسواک کنید یا یک کتاب بردارید و بخوانید.

۷. در هنگام غذا خوردن سرعت تان را کم کنید

  • یک عادت بد غذایی حمله به بشقاب غذا است. بین لقمه هایتان، چنگال را زمین بگذارید تا مغزتان بتواند به شکمتان بگوید که به اندازه کافی غذا خورده اید. به علاوه هر چه شما بیشتر غذا را مزه کنید و لذت ببرید، احساس رضایت بیشتری خواهید کرد و احساس سیری زود تر به شما دست خواهد داد.

۸. برای وعده های غذاییتان از قبل برنامه ریزی کنید

  • برای یک میان وعده شبانه با اندازه کنترل شده، برنامه ریزی کنید. اجازه دادن به خودتان برای خوردن چیزی در شب، اغلب مانع پرخوری می شود. همچنین قدرت پیشنهاد به هوس های غذایی کمک می کند. شما ممکن است در واقع همان چیزی را هوس کنید که برایش برنامه ریزی کرده اید. به فروشگاه بروید و از قفسه های جو دوسر٬ بادام زمینی خام٬ آجیل٬ میوه ها٬ شیر کم چربی یا بدون چربی٬ کره بادام زمینی به سبد خریدتان اضافه کنید.

۹. خودتان را محروم نکنید

  • به محض آنکه به غذاها برچسب بد بزنید و یا یک ماده غذایی خاص را محدود کنید، زمینه را برای حمله شبانه تان به آشپزخانه فراهم می کنید. به علاوه اگر شما کالری ها را در طول روز محدود کنید، به احتمال زیاد در شب به شدت گرسنه خواهید بود. هنگامی که گرسنه هستیم، معمولا انتخاب های ناسالمی انجام می دهیم و پرخوری می کنیم.
    با یادگیری رفتارهای جدید و مغذی نگه داشتن بدنتان، می توانید بر هوس های غذایی شبانه غلبه کرده و راحت بخوابید.

۱۰. از مکمل ها استفاده کنید

تهیه و تنظیم مطلب توسط تیم تولید محتوای بادی‌من، استفاده از مطالب بدون ذکر منبع ( بادی‌من ) و به منظور مقاصد تجاری پیگرد قانونی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *